12.6 C
Pristina
Saturday, May 21, 2022

Buy now

spot_img

Kështu përshkruhet Jezu Krishti në Islam

Jezu Krishti është një figurë kryesore në Testamentin e Ri në Bibël, por ai vlerësohet edhe në Islam dhe ka një rëndësi të madhe në Kuran.

Në një video të lëshuar nga Business Insider tregohet qartë përshkrimi i Jezu Krishtit në Islam.
Në video thuhet:
“Myslimanët besojnë se Jezusi ishte një profet i Zotit. Njëjtë si Muhamedi, kur përmendet emri i Jezusit duhet të pasohet thënia “Paqja qoftë mbi të”. Dhe ngjashëm me Muhamedin, Islami dënon përshkrimet e Jezusit.
Myslimanët gjithashtu besojnë se Jezusi do të kthehet në Tokë para Ditës së Gjykimit për ta rikthyer paqen dhe për ta mposhtur ‘Al-Masih Ad-Dajjal, apo Antikrishtin.
Njëjtë si të krishterët, myslimanët gjithashtu besojnë se Jezusi lindi nga Maria e virgjër. E njohur si Mejrem në Kuran, në librin e shenjtë të myslimanëve ekziston një kapitull i tërë dedikuar asaj.
Megjithatë, Islami mohon se Jezusi është mishërim i Zotit. Gjithashtu, në Islam besohet se ai nuk ishte kryqëzuar, por ishte ngritur në qiell i gjallë”.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,320FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Marketing -spot_img

Latest Articles