21.3 C
Pristina
Sunday, September 26, 2021

Buy now

spot_img

Këta janë anëtarët e Komisionit të ekspertëve për matjen e territorit të Kosovës

Kryeministri i Republikës së Kosovës, Isa Mustafa, mori pjesë në takimin konstituues të Komisionit të ekspertëve për matjen e territorit të Republikës së Kosovës.

Në takim ishin të pranishëm edhe zëvendëskryeministrat Hajredin Kuçi e Ramiz Kelmendi, ministri i Punëve të Brendshme, Skënder Hyseni, vëzhguesit ndërkombëtarë nga Ambasada e Shteteve të Bashkuara të Amerikës dhe KFOR-i, kryetari i Komunës së Pejës, Gazmend Muhaxheri dhe ai i Komunës së Istogut, Haki Rugova, përfaqësues të institucioneve tjera kompetente që do të jenë në cilësinë e anëtarëve të Komisionit për matjen e territorit të Republikës së Kosovës.

Kryeministri Mustafa, me këtë rast theksoi se Qeveria nuk do të jap udhëzime se si të punojë Komisioni duke qenë se ai është profesional dhe do ta ketë plotësisht në kompetencë dhe përgjegjësi të tij që të përcaktojë kriteret, metodologjinë dhe teknikat e matjes së territorit të Republikës së Kosovës.

Në këtë komision marrin pjesë:

• Nga Akademia e Shkencave dhe Arteve të Kosovës, është Kryetari i Akademisë, akademik Hivzi Islami;

• Nga Fakulteti i Shkencave Matematikore Natyrore është caktuar, Dr.Fitim Humolli;

• Nga Grupi për Hulumtimin e Politikave të Ballkanit, është caktuar zëvendësdrejtori i këtij grupi, Jeton Rexha, që i përket shoqërisë civile. Kanë propozuar që me të, të jenë edhe dy ekspertë që do ta mbështesin. Një ekspert do të jetë po ashtu edhe me Kryetarin e Akademisë të fushave profesionale;

• Nga Agjencia Kadastrale e Kosovës, Avni Ahmeti;

• Nga Agjencia e Ujërave, Fidan Bilalli;

• Nga Agjencia e Pyjeve, Faruk Bojaxhi;

• Nga KOSTT-i, Besim Gërxhaliu;

• Nga Agjencia Kosovare e Privatizimit, Agron Luta;

• Nga Policia e Kosovës, Nënkolonel Kamer Jonuzaj, Departamenti i Kufirit;

• Nga Agjencia e Statistikave të Kosovës, Idriz Shala;

• Kryetari i Komunës së Pejës, Gazmend Muhaxheri;

• Kryetari i Komunës së Deçanit, Rasim Selmanaj;

• Kryetari i Komunës së Istogut, Haki Rugova;

• Kryetari i Komunës së Junikut, Agron Kuçi; dhe

• Dy përfaqësues janë caktuar nga Peja, Ali Lajçi dhe Rrustem Selimaj.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
2,959FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Marketing -spot_img

Latest Articles