8.1 C
Pristina
Saturday, March 25, 2023

Buy now

spot_img

Pse duhet t’i zgjidhni mjekët kardiologë dhe kardiokirurgë të Spitalit Amerikan?

Kjo është ndoshta ndër pyetjet më të shpeshta që pacientët mund t’ia parashtrojnë vetvetes.  Arsyet janë të shumta për të pasur një besim të plotë tek kardiologët dhe kardiokirurgët e Spitalit Amerikan, duke pasur parasysh sukseset e një pas njëshme që këta mjekë kanë pasur në bashkëpunim me stafin e kualifikuar si dhe kushtet e teknologjisë së fundit së Spitali Amerikan ofron për pacientët e tij.

Departamenti i Kardiologjisë dhe Kardiokirurgjisë në Spitalin Amerikan ofron të gjitha shërbimet për trajtimin e të gjitha sëmundjeve dhe patologjive të zemrës, si dhe realizimin me sukses të kirurgjive të zemrës. Ekipi i mjekëve kardiologë dhe kardiokirurgë të specializuar në këto fusha, mundësojnë për ju parandalimin, njohjen, trajtimin dhe mjekimin e problematikave të ndryshme, dhe ndërhyrjet kirurgjikale, nga ato më të thjeshtat deri te ato më të komplikuarat, me aparaturat më të avancuara dhe kushtet optimale.
Reparti i Kardiokirurgjisë i Spitalit Amerikan në Prishtinë, ka sjellë premierat e ndërhyrjeve të hapura në zemër. Operacione këto që në repartet e Kardiokirurgjive të spitaleve të tjera, janë operacione vetëm të dëgjuara, e assesi të aplikuara.
Kardiokirurgët e Spitalit Amerikan kanë realizuar ekskluzivisht për herë të parë në rajon, Rekonstruktimin e Valvules Aortale me metoden “David Operation”. Operacioni me Procedurën David Op, është një ndër operacionet më të vështira të kirurgjisë së valvulës së zemrës. Ajo që vlen të theksohet është se ky llojë operacioni nuk realizohet në të gjitha klinikat kardiokirurgjikale, madje as në të gjitha klinikat kardiokirurgjike të Gjermanisë, pasi që është procedurë kirurgjikale shumë e vështirë.
Mjeket kardiokirurgë të Spitalit Amerikan, kanë realizuar për herë të parë  në vendin tonë operacionin në zemër me metodën Off Pump. Metodë kjo, që do të thotë pa e ndaluar funksionin normal të zemrës, pa futjen e pacientit në aparatin (pompen) ekstrakorporale.
Spitali Amerikan, përveç këtij suksesi, për herë të pak në Kosovë, gjithashtu ka realizuar edhe ndërrimin e valvulës mitrale në zemër, ndërhyrje kjo kirurgjikale me një anestezion specifik i quajtur Anestezion Epidurialë, ku pacienti gjatë gjithë kohës është i vetëdijshëm dhe komunikon me doktorët. Ekipi profesionist i mjekëve kardiokirurgë Vaskular të Spitalit Amerikan, për herë të parë në Kosovë, gjithashtu kanë kryer operimin me metodën e zëvendësimit të valvulës aortale me protezat Freestyle.
Andaj duke pasur parasysh gjithë këto suksese të këtyre ndërhyrjeve mjaftë specifike, të cilat kanë rezultuar të jenë të suksesshme dhe të gjithë pacientët tashmë e vazhdojnë jetën normalistë, e bëjnë Spitalin Amerikan dhe Repartin e Kardiologjisë dhe Kardiokirurgjisë më të besueshmin në vend she rajon.
Dr.med. Besnik Kojcici kirurg Kardio – Vaskular, në Spitalin Amerikan, thotë që pacientët të cilët kanë probleme më zemër, tashmë nuk kanë asnjë arsye të vetme që të dalin jashtë Kosovës për të kërkuar shërim, pasi që të gjitha ndërhyrjet në zemër, përveç transplantit të zemrës, të gjitha të tjerat kryhen në mënyrë tejet të suksesshme në Spitalin Amerikan.
“Të gjitha llojet e ndërhyrjeve kirurgjikale që realizohen në vendet të zhvilluar, të njëjtat realizohen edhe tek ne në Spitalin Amerikan. Madje ne realizojmë edhe disa nga ndërhyrjet të cilat në shumicën e qendrave Kardiokirurgjikale të Gjermanisë nuk realizohen”, tregon Dr. Besnik Kojcici kirurg Kardio – Vaskular.
Pacientët të cilët kanë problem shëndetësore kardiake, ata mund të drejtohen tek Ministria e Shëndetësisë e Kosovës, ku kjo e fundit ka miratuar vendimin që tek pacientët të cilët kanë kaluar nëpër Infarktin Akut, të ju bëhet rimbursimi deri në 70% të shumë se përgjithshme të ndërhyrjes që ju bëhet në Spitalin Amerikan.
Me fjalën infarkt nënkupton vdekja e një organi për arsye të mungesës së Oksigjenit si pasojë e mungesës me furnizim me gjak. Në shumicën e rasteve ndodh infarkti si pasojë e bllokimit të pjesshëm ose të plotë të enëve të gjakut si pasojë e një tromboze ose embolie. Dallohen dy lloje të infarktit: Infarkti anemik (indi mbetet pa gjak ose ”infarkti i bardhë”) dhe Infarkti hemorragjik (indi përmbytet nga gjaku ose “infarkti i kuq”).
Si dallohen shenjat e infarktit dhe si të veprohet ndaj tij
Infarkti është sëmundja më e rrezikshme që prek zemrën, si dhe një nga më të shpeshtat. Dhembja është më e gjatë dhe e pandjeshme ndaj nitrateve, të cilat shfaqen me ndjenja të tjera si ajo e vdekjes së shpejtë, me djersë të ftohta dhe hipotension të theksuar.
Faktorët më të mëdhenj të rrezikut, sipas studimeve të fundit janë: hiperkolesterolemia, pirja e duhanit, diabeti, hipertensioni dhe obeziteti. Jo çdo formë e stresit ndikon në aktivitetin kardiak. Vetëm ai negativi, që lidhet me ndjenjën që nuk i përballon dot problemet. Një efekt negativ ka edhe një dietë e çekuilibruar.
Andaj këshillohet që menjëherë pas infarktit pacienti të dërgohet në spital në mënyrë që të intervenohet sa më shpejtë që të jetë e mundur.

Artikuj të ngjashëm

50,000FansLike
- Marketing -spot_img

Artikujt e fundit

- Marketing -spot_img