31.7 C
Pristina
Saturday, July 2, 2022

Buy now

spot_img

Ratifikohet marrëveshja për modernizimin e shërbimeve të Kardiologjisë

Kuvendi i Republikës së Kosovës ratifikoi sot Marrëveshjen e kredisë të Qeverisë së Republikës së Kosovës (si haumarrëse)  dhe Unicredit Bank Austria AG (si huadhënës) për financimin e projektit; “Modernizimi i shërbimeve të Kardiologjisë Invazive në Qendrën Klinike Universitare të Kosovës”.
Vlera totale e projektit që do të financohet përmes kësaj marrëveshjeje është 2.6 milionë euro dhe do të realizohet përmes Ministrisë së Shëndetësisë, ndërsa përmes kësaj huamarrje do të sigurohen pajisje për modernizimin e shërbimit të Kardiologjisë Invazive, përkatësisht modernizimin e shërbimebe të diagnostikimit dhe trajtimit në këtë shërbim.
Marrëveshja e ratifikuar sot nga Kuvendi i Kosovës është pjesë e kredisë prej 20 milionë eurove midis Qeverisë së Republikës së Kosovës dhe Qeverisë së Austrisë, e ratifikuar në Kuvendin e Kosovës në vitin 2012.
Marraveshje është arritur duke u bazuar në kriteret e Organizatës për Bashkëpunim Ekonomik dhe Zhvillim,  me seli në Paris për kreditë eksportuese.
Me ratifikimin e kësaj marrëveshjeje nga Kuvendi i Kosovës, Ministrisë së Shëndetësisë i hapet mundësia për sigurimin e pajisjeve të reja për shërbimin e Kardiologjisë Invazive në Qendrën Klinike Universitare të Kosovës, të cilat pritet të rezultojnë me rritje të vëllimit dhe cilësisë së shërbimeve shëndetësore në këtë shërbim.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,375FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Marketing -spot_img

Latest Articles